Share |
touchworld kruiden

 

 

Oorsuizen 

 

Oorsuizen is een lastige, irritante kwaal die je leven echt kan vergallen. Soms wordt het veroorzaakt door een prop in het oor, veroorzaakt door teveel oorsmeer. De huisarts kan in zo’n geval je oren uitspuiten. Een werkje van niets, zeker als je van te voren een aantal dagen wat olie in je oren druppelt.

Bij jonge mensen kan een erfelijke ziekte, otosclerose, aan het licht komen die naast oorsuizen ook toenemende doofheid veroorzaakt. Het is een ziekelijke verbening van het gehoororgaan en is alleen door een operatie te verhelpen. 

 

De meeste gevallen van oorsuizen komen voor bij mensen boven de 45 en hebben geen directe oorzaak. Toch valt er verbetering te verwachten door het gebruik van kruiden naast een gezonde levenswijze.  

 

Een aftreksel van het blad van de Ginkgo biloba of ginkgo biloba blad foto: wikipedia commonstempelboom heeft als belangrijke eigenschap dat het de de doorbloedig van de hersenen bevordert en oorsuizen tegengaat. Ginkgo is een oeroude boom, die veel geplant werd bij Japanse tempels en vandaar ook zijn naam kreeg. In onze streken zie je hem wel staan in siertuinen en parken vanwege zijn statig voorkomen en bijzonder blad. 
Remedies met ginkgo zijn verkrijgbaar in druppels of capsules.

 

Stress en onrust versterken oorsuizen en daarom beveel ik ook valeriaan aan. 

 

Daarnaast is het verstandig om lawaai en harde muziek te vermijden. Dit verergert de klachten. Ook stilte kun je beter vermijden omdat je dan veel meer last hebt van het vervelende geruis in je oren. Zachte muziek, die je
prettig vindt, leidt je af, waardoor het beter te verdragen is.

 

Tenslotte raad ik aan knoflook te gebruiken in het eten. Daarmee reinig je niet alleen je gestel, maar het zorgt ook voor een goede bloedsomloop.

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro