Share |
touchworld kruiden

 

 

 

Perkedèl   

 

Indonesische gehaktballetjes met knoflook

voor 3-4 personen 

 

Dit heb je nodig 

 

250 gram rundergehakt 

1 gekookte aardappel 

1 ei 

1 gesnipperde ui 

2 teentjes knoflook 

nootmuskaat 

peper en zout 

paneermeel 

rijstolie 

 

Zo maak je het 

 

Maak de aardappel met een vork fijn en pers de knoflook uit. Meng het gehakt, het ei, de uien en de knoflook goed door elkaar. Voeg een snufje nootmuskaat toe en ook peper en zout naar smaak. 

Maak van het mengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal en haal ze door de paneermeel. 

Verhit de rijstolie goed heet en bak de perkedèl in de olie tot ze goudbruin zijn. 

 

Lekker met rijst en een zoet-zure saus. 

 

 

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro