Share |
touchworld kruiden

 

 

Soupe au Pistou   

 

Een Provençaalse maaltijdsoep, die daar in de zomer wordt gegeten. Het is een gezonde, lekkere groentesoep die zich uitstekend leent voor een maaltijd met vrienden.

Pistou is de Franse variant van pesto.

 

voor 8-10 personen


 

Dit heb je nodig
 
Voor de bouillon: 

1 soepkip, een bouquet garni van laurier, peterselie, rozemarijn, tijm en salie. Zout en peper.

 

Voor de Pistou: 

5 teentjes knoflook, handvol basilicumblad, 6 eetlepels olijfolie.

 

Voor de soupe: 

500 gr. sperziebonen, 500 gram verschillende bonen (flageolets, witte en bruine bonen, tuinbonen), 250 gram verse erwten, 3 courgettes, 3 zomerprei, bos waspeen, 500 gram ontvelde tomaten, 5 aardappelen, 4 uien, vermicelli of kleine pastaschelpjes naar keuze.
Nb. wanneer je gedroogde bonen gebruikt, moet je ze een nacht laten weken! 

 

Voor de garnering: 

Blik tomatenpuree, geraspte gruyèrekaas, croutons, peterselie.

 

 

Zo maak je het

 

Zet een pan met 5-6 liter koud water op een laag vuur. Laat daarin de soepkip in ongeveer 3 uur trekken tot zij gaar is. Verwijder de kip en zeef de bouillon. Zet de bouillon opnieuw op een laag vuur en voeg het bouquet garni toe. Laat het geheel tegen de kook aan 15 minuten trekken. Verwijder de kruiden en breng de bouillon op smaak met zout en peper.

 

Maak intussen de groenten schoon en snij ze in stukken.
In een vijzel pers je de knoflook uit en voeg er het in stukjes gescheurde basilicumblad aan toe. Stamp het geheel fijn en giet er dan beetje bij beetje de olijfolie bij. Goed blijven roeren.

 

Wanneer de bouillon klaar is, voeg je kippenvlees en de groenten toe. Zet de pan op een laag vuur tot de groenten beetgaar zijn. Voeg tegen het einde van de kooktijd nog vermicelli of kleine pastaschelpjes toe.

 

In het soepbord leg je een dun laagje pistou en vermeng dat met een theelepel tomatenpuree en een eetlepel geraspte gruyèrekaas. Schep daar de soupe op en serveer hem heet met enkele croutons en een takje peterselie.

 

Geef er stokbrood bij.

 

Smakelijk eten

 

Wil je geen vlees eten, vervang dan de kippenbouillon door groentebouillonpoeder. Vanzelfsprekend laat je dan ook het kippenvlees in de soupe weg.

 

 

 

 

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro