Share |
touchworld kruiden

 

 

Poon met rijst

Hoofdgerecht

voor 2 personen

Dit heb je nodig:

ingredienten recept poon met rijst 4 kleine rode poontjes (*)
8 eetlepels rijst
300 gram fijngesneden groenten, bv chinese kool, prei, ui, courgette
3 teentjes knoflook in stukjes gesneden
4 theelepels gedroogde dilletoppen of, in het seizoen, 5 takjes fijngesneden dille
1 blaadje laurier
versgemalen peper en zeezout
1 mango of ander zacht fruit van het seizoen
rijstolie
bloem

Zo maak je het:

Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de rijst en een laurierblaadje toe. Roer even om en voeg wat zout naar smaak toe. Laat de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden. Giet dan de rijst af en laat hem uitdampen.

Wrijf de poon in met dille en peper en bedek ze met een beetje bloem. Verhit een scheutje rijstolie in een pan en bak de poon aan twee kanten op hoog vuur goudbruin. Temper het vuur en laat de poon zachtjes garen, schep af en toe een keer om. Neem ze dan van het vuur af en houdt de poon warm.

Verhit een scheutje rijstolie in de wok en voeg dan de groenten en de rijst toe onder voortdurend omscheppen, tot de groenten beetgaar zijn.

Lekker met schijfjes mango of ander zacht fruit.

poon met rijst(*) Rode Poon is een zeevis met vast, smakelijk vlees. Hij wordt ruim aangevoerd van januari tot april. Kleine poon, tot zo'n 15 cm. vind ik de lekkerste. Hou je niet van graten, dan kun je ook filet kopen.


  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro