Share |
touchworld kruiden

 

 

Schar met witlof-veldsla en gebakken aardappels

Hoofdgerecht

voor 2 personen

Dit heb je nodig:

schar met witlof-veldsla en gebakken aardappelen

4 kleine schar
4 grote aardappelen
100 gram veldsla
1 stronk witlof
1 stuks zacht fruit van het seizoen
1 theelepel gedroogde oregano. In het seizoen 1 eetlepel gesnipperde verse oregano
1 theelepel mengsel van grofgestampte peper/zeezout/anijs/mosterdzaad
1 theelepel gedroogde dille. In het seizoen 1 eetlepel gesnipperde dille.
notenolie
olijfolie
balsemico azijn
scheutje gembersiroop
klontje boter
bloem

Zo maak je het:

Schil de aardappels en kook ze in ongeveer 15 minuten bijna gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 250 graden. Snij de aardappels in grove stukken en leg ze op een bakblik waarop je een vel bakpapier hebt gelegd. Kruid de aardappels met het kruidenmengsel en sprenkel er wat olijfolie over. Zet het bakblik dan in het midden van de oven en temper tot 200 graden. Laat de aardappels ongeveer 20 minuten bakken, af en toe omkeren.

Maak in tussen de salade. Was de veldsla en verwijder eventuele wortels. Was de witlof, snij het bittere hart eruit en snipper de stronk. Snij het fruit in kleine stukjes en meng het door de sla. Maak een dressing van oregano, notenolie, balsemico azijn en gembersiroop. Giet de dressing vlak voor het opdienen over de sla en meng deze even.

Bestrooi de scharretjes met iets peper, dille en een beetje bloem. Bak ze dan in hete boter goudbruin en gaar. Een keer keren.

Direct serveren.

schar met witlof-veldsla en gebakken aardappelen

smakelijk eten!

 

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro