Share |
touchworld kruiden

 

 

Verlaagde Weerstand

 

Ons lichaam is een complex organisme, waarin alle elementen samenwerken om het lichaam efficiënt te laten werken. We zijn dan gezond.

De samenwerking wordt echter dag in dag uit belaagd door invloeden van buitenaf. Doorgaans merken we daar niet zoveel van, omdat het lichaam in staat is de meeste belagers te verwijderen voor we ziek worden. We noemen dat onze natuurlijke weerstand en het is dus zinvol om kruiden peterselie foto: margriet van stratumdeze weerstand op een zo hoog mogelijk peil te houden.

 

Wanneer je je lichaam niet te zwaar belast met alcohol, roken, suiker en voedsel met weinig voedingswaarde blijft je weerstand meestal wel op peil. Maar er zijn meerdere oorzaken die leiden tot een verminderde weerstand. Ziekte, weinig zonlicht, stress en vermoeidheid, zijn zo maar wat voorbeelden waarbij je lichaam versterking nodig heeft.

Kruiden kunnen je daarbij een goede dienst bewijzen. Het mooiste is, dat veel kruiden, die een gunstige invloed hebben op onze weerstand, ook lekker zijn in allerlei gerechten. Je slaat dus twee vliegen in een klap! 

Knoflook, Tijm en Peterselie zijn voorbeelden van keukenkruiden met weerstandsverhogende eigenschappen.

 

Er zijn veel gerechten waarin bovengenoemde kruiden een hoofrol spelen. Probeer maar eens Aillée, een versterkende knoflooksoep uit de Provence of een lekkere, vegetarische, peterseliesoep.

Laat je fantasie de vrije loop en al genietend van een goede maaltijd vaart je weerstand er wel bij. Heb je zelf een recept waarin deze kruiden een hoofdrol spelen? Deel ze dan met ons. Dat kan hier

 

Naast kruiden in de keuken, heeft ook de huisapotheek ijzers in het vuur als het om onze weerstand gaat. Vlierbloesemthee bijvoorbeeld, is een versterkende drank in dit seizoen en een maceraat van zonnehoed (Echinacea purpurea) werkt eveneens gunstig op onze natuurlijke weerstand.

 

In herfst en winter is een extra opname van vitamine C  nuttig. Witlof, paprika, broccoli en rode kool zijn een bron van deze onontbeerlijke vitamine.
 

het is weinig zinvol bij mist en regen de deur uit te gaan foto: margriet van stratumDan zijn er dan nog de weersomstandigheden in deze seizoenen die ons verleiden om zoveel mogelijk binnen te blijven.
Het is natuurlijk weinig zinvol om bij veel wind, mist en regen de deur uit te gaan. Maar er zijn ook volop dagen dat de weergoden ons beter gezind zijn.

Maak daar gebruik van!
Een wandeling, toch maar op de fiets ergens heen; je lichaam heeft dat beetje (buiten)daglicht broodnodig.  

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro